September 21, 2012

Herbalife... Percubaan pertama nk sihat n kurus....

Assalamualaikum dan salam jumaat yg indah....

N3 kali ni tentang berat n bentuk tubuh aq yang semakin lame semakin membesar yer.. :-)
Aq mmg da lame pasang niat nk lebih sihat n mengembalikan tubuh badan ke berat ideal... tapi x berjaya coz pas deliver ank sulung, dlm tempoh 6 bln terus sangkut n dapat si kembo tu... Pas kembo lahir mmg x diet la coz mmg fully breastfeeding kn si kembo ni... x diet pn x cukup susu apatah lg klu aq diet.. jimat wit papa nk bli susu... :-). So berkorban demi ank2, x pyh nk diet dulu tp mkn control la jgk.. sekarang ni BMI out abes..... tgk bentuk badan sendiri pn macam xnk pandang segan... Dalam tempoh 4 thn  ni berat badan aq mmg naik mendadak... bayangkan dari 48kg (masa baru kawen) terus meningkat ke 74kg sekarang.... Berapa tu?? 26kg naik... Nak tgk gambo aq dulu n sekarang...

Ni dia gambo dolu2....
 
Masa ni berat baru 48kg... BMI chanteq...
 
 Sekarang ???? ni dia... pixca paling latest....

74kg sekarang oke...
Lagi??? Nk tgk pixca dgn hubby....
 
semakin membesar kan.... :-)
 
Memandangkan sekarang si ank dara kembo tu dh beso, dh mkn mcm2 makanan berkhasiat, eloklah kirenye aq berjuang utk diri aq plak.. Berdiet secara sihat untuk lebih sihat dan mendapatkan kembali berat badan ideal aq dulu...
 
Mula2 kene survey nk amek produk ape yg blh bantu berdiet tanpa x makan...  
-->> dh dpt.... mesti la produk Herbalife...
Dh start amek??
-->> dh start... minggu lepas...
 
Amek produk ape??
 -->> Aq amek Nutritional Shake perasa coklat
 -->> Biasa aq akan amek b4 breakfast n waktu malam...
 
 
 
 -->> Tea mix - lemon and hibiscus
 -->> Biasa aq akan minum sepanjang hari n sekurang2 nye 3liter kt opis coz kt umah slalunye
         da kurang minum..
 


-->> Herbal aloe vera concentrate
-->> Biasa aq akan minum waktu pagi mase bgn tido n mase malam sebelum tido...
 
 
  Ape kesannye...
  -->> So far xde ape2, cirit birit xde tp bila dh kerap minum air maka kerap la ke tandas utk
          menyahkan cecair yg x diperlukan dlm badan tu...
-->>   Tapi semalam timbang kt umah berat aq 72 kg... klu timbang tu betul dh nmpk la
          kesannye.. tp klu timbang tu x betul harus la aq buang n bli timbang baru...
-->>   Klu shake mlm tido mmg xkn lapo wlupun si kembo tu menyusu bagai nk rak....
 
Insyaallah dari semasa ke semasa aq akan update pasal herbalife ni... Kepada sape yg bace n3 aq ni sila la beri sokongan moral kt aq ek.
 
Sekian, wassalam...
Daaa....
 
 
    


4 comments:

  1. wah...caiyok2!!!
    kalau lps bersalin ni payah nak turun leh la cuba produk ko ni..huhu

    sy juga sungguh tak sabar nak kurus!!! uhuk...

    ReplyDelete
  2. chaiyok2 jgk... hrp2 misi tercapai..

    ReplyDelete
  3. chaiyok2 jgk... hrp2 misi tercapai..

    ReplyDelete
  4. chaiyok2 jgk... hrp2 misi tercapai..

    ReplyDelete